Welkom op de site van Fysiotherapie Achtse Barrier Eindhoven

Fysiotherapie Achtse Barrier Eindhoven is een groepspraktijk met twee vestigingen in de Achtse Barrier gelegen in Eindhoven Noord. Wij bieden uitgebreide mogelijkheden om uw gezondheid in goede banen te leiden.

Daarnaast bieden we verschillende trainings programma’s aan en geven u ondersteuning binnen de zorgprogramma’s van ELZ’. ELZ' (EersteLijnsZorg) is de naam van het samenwerkingsverband van eerstelijns zorgverleners in de wijk Achtse Barrier te Eindhoven. De zorgverleners van elz’ werken onder één dak. Daardoor kennen ze elkaar goed en dat maakt samenwerken gemakkelijker. Er is veel onderling overleg over de zorg. Voor een aantal belangrijke en veel voorkomende ziekten zijn zorgprogramma’s ontwikkeld. Daarin hebben we afgesproken hoe we precies samenwerken om u de beste zorg te kunnen bieden.

De praktijk beschikt over moderne trainings- en oefenfaciliteiten. Wij werken volgens de nieuwste inzichten, met als doel een zo optimaal mogelijk herstel van uw gezondheid. U kunt zowel overdag als in de avond bij ons terecht.  
 
Fysiotherapie Achtse Barrier Eindhoven

Manuele Therapie

Fysiotherapie Achtse Barrier Eindhoven

BekkenBodem Therapie

Fysiotherapie Achtse Barrier Eindhoven

Adem- en Ontspanningstherapie

Fysiotherapie Achtse Barrier Eindhoven

Oedeem Therapie

Fysiotherapie Achtse Barrier Eindhoven

Sportfysiotherapie

Fysiotherapie Achtse Barrier Eindhoven

COPD

Fysiotherapie Achtse Barrier Eindhoven

Looptraining

Fysiotherapie Achtse Barrier Eindhoven

Zorgprogramma's

Fysiotherapie Achtse Barrier Eindhoven

Knie - en Schouder revalidatie

Fysiotherapie Achtse Barrier Eindhoven

Zwanger en fit

Fysiotherapie Achtse Barrier Eindhoven

Arbeidsfysiotherapie

Fysiotherapie Achtse Barrier Eindhoven

Therapeutische Fitness

 
 

 
 

HKZ (her) certificering

Wij hebben onze HKZ (her)certificering binnen omdat we wederom voldoen aan kwaliteitsnormeisen. We zijn trots op dit resultaat! Dank aan alle collega’s en INPRAKTIJK, die hier aan mee hebben geholpen. https://www.inpraktijk.eu/over-ons/

Fysio- en oefentherapie bij artrose van de heup en/of de knie wordt een deel vergoed uit de basisverzekering

Met ingang van 1 januari 2018 wordt fysio- en oefentherapie bij artrose van de heup en/of de knie vergoed vanuit de basisverzekering in plaats vanuit de aanvullende verzekering.

Dit geldt voor de eerste 12 behandelingen per kalenderjaar. Omdat het nu om de basisverzekering gaat, gaat deze vergoeding wel ‘ten koste’ van uw verplichte eigen risico (voor 2018 is dit E 385,00)


Afhankelijk van uw aanvullende verzekering worden na deze 12 behandelingen de overige noodzakelijke behandelingen vergoed uit uw aanvullende verzekering. Als u geen aanvullende verzekering heeft dan moet u vanaf de 13e behandeling zelf betalen.

Krachttraining heeft een positief effect op de snelheid van hardlopen


Krachttraining voor hardlopers:
Het is algemeen bekend dat hardlopers niet veel aan krachttraining doen. Men is er van overtuigd dat de ontwikkeling van spiermassa een nadelig effect heeft op het hardlopen. Zo denkt men dat een vergrote spierkracht het lopen en de loopsnelheid neagtief zal beïnvloeden. Met als belangrijkste reden dat de loopsnelheden omlaag gaan en dus ook de tijden tijdens wedstrijden.

Groeispurt bij kinderen: extra opletten voor ouders

Je kind schiet de hoogte in, voeten worden groter en armen langer. Wat doet dat met je kind? Waar moet je als ouder opletten?

Kinderen groeien niet gelijkmatig, maar in schokken. Elk kind krijgt te maken met een groeispurt. Bij de een gaat dat wel geleidelijker dan bij de ander. De eerste groeispurt heeft een kind in de eerste twee jaar van zijn leven. Bij meisjes kondigt de tweede grote groeispurt zich aan vanaf tien of elf jaar. Bij jongens gebeurt dat een jaar of drie later. Zij schieten vanaf hun dertiende levensjaar de lucht in. Jongens kunnen in deze fase wel tien centimeter per jaar groeien, bij meisjes is dat twee of drie centimeter minder.

Kinderen en Sport: Hoe voorkom ik blessures?

Sport is belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Naast het feit dat het leuk is, is het algemeen bekend dat sporten grote voordelen kan hebben voor het lichaam op latere leeftijd. Een te hoge bloeddruk, hoog % lichaamsvet, te hoog cholesterol en te weinig lichaamsbeweging zijn indicatoren voor hart en vaatziekten die op vrij jonge leeftijd kunnen worden ontwikkeld. Regelmatige inspanning kan een preventieve waarde hebben voor hart en vaatziekten. Daarnaast kan regelmatige lichamelijke inspanning een positieve invloed hebben op chronische ziekten zoals diabetes (suikerziekte).

Wat zijn etalagebenen? (Claudicatio Intermittens)

Wat zijn etalagebenen? Als u loopt, hebben uw beenspieren meer zuurstof nodig dan wanneer u stilstaat. De slagaders vervoeren zuurstofrijk bloed. Bij etalagebenen (Claudicatio Intermittens) zijn de slagaders van het been door aderverkalking vernauwd. Door deze vernauwing in de aders wordt er minder bloed aangevoerd en gaat er dus ook minder zuurstof naar de benen. Dit kan leiden tot pijnklachten.

iPad-pols Whatsapp-duim en Tablet-nek een Hype?

In de jaren negentig van de vorige eeuw hadden we het over RSI (repetitive strain injury). In 2007 ontstond de term KANS (klachten van de arm, nek en/of schouder). Tegenwoordig hoor je steeds vaker termen zoals de ipad-pols, de whatsapp-duim en de tablet-nek. Wat is er aan de (smartphone) hand?
 
De prevalentie van KANS varieert van 2 tot 41% en is afhankelijk van onder meer de setting en gebruikte definitie. In 19% van de gevallen zijn de klachten chronisch en 58% van de mensen met chronische klachten maakt gebruik van zorg, bijvoorbeeld door huisarts, medisch specialist of fysiotherapeut. In veel gevallen is er sprake van aspecifieke KANS en is er onvoldoende evidentie voor effectieve behandelmethoden voor de klachten. Aspecifieke KANS kenmerkt zich door langer dan twee weken aanhoudende pijn, stijfheid, tintelingen en/of een doof gevoel in de nek, bovenrug, armen en/of handen die gerelateerd zijn aan het werk en/of andere activiteiten. Vaak houden de klachten langer dan 12 weken aan en spreekt men van chronische aspecifieke KANS.

Dry Needling

Dry Needling is een innovatieve vorm van fysiotherapie als onderdeel van een totale behandeling die gericht is op het verbeteren van (vaak chronische) spierklachten. Bij deze therapie wordt gebruik gemaakt van dunne acupunctuurnaalden, waarmee verhardingen in spieren effectief en snel kunnen worden ontspannen.

Medical Taping kan oplossing bieden bij hooikoorts

Binnen het Medical Taping concept is een tapetoepassing bekend die hooikoortsklachten sterk kan verminderen of er zelfs voor kan zorgen dat u klachtenvrij het seizoen doorkomt. Vraag uw therapeut voor meer informatie. Ook vindt u meer informatie op www.fysiotape.nl/hooikoorts.

 

Back in Shape

Verantwoord terug in vorm

Back In Shape is bedoeld voor vrouwen die na de zwangerschap verantwoord terug in conditie en in vorm willen komen om eventueel daarna hun eigen sport te hervatten.

Zwanger en Fit

Zwanger en Fit is een actieve en informatieve zwangerschap fitnesscursus voor vrouwen die tijdens hun zwangerschap en bij de bevalling in best mogelijke conditie willen zijn.

Hoe behandelt een fysiotherapeut etalagebenen?

De fysiotherapeut helpt u om uw klachten te verminderen en zorgt dat de risico’s op adervernauwing beperkt blijven. De fysiotherapeut helpt u om op de juiste manier in beweging te blijven. Met looptraining kunt u uw coördinatie- en uithoudingsvermogen verbeteren. 
 

 

Hoe behandelt de fysiotherapeut artrose?

De fysiotherapeut zal u waarschijnlijk behandelen met oefentherapie om bewegen weer makkelijk te maken. U krijgt oefeningen om uw spieren te versterken en uithoudingsvermogen te verbeteren. Tijdens de behandeling krijgt u oefeningen en advies zodat u na een tijdje zelfstandig aan de slag kunt. Als de behandeling eindigt, is het noodzakelijk om te blijven oefenen en bewegen. Bij ernstige artrose kan een operatie nodig zijn. In dat geval krijgt u een kunstheup of –knie. De fysiotherapeut kan u helpen voor en na de operatie. Voor de operatie helpt hij u om uw conditie te verbeteren zodat u sneller herstelt na de operatie. Na de operatie zal de fysiotherapeut u tips geven over wat u wel en niet mag doen.

Fysiotherapie bij Claudicatio Intermittens in de basisverzekering in 2018

Goed nieuws! Gisteren heeft de ministerraad ingestemd met een voorstel van mister Schippers om fysiotherapie bij etalagebenen in de basisverzekering op te nemen. ClaudicatioNet heeft zich, samen met enkele partners waaronder het KNGF, al geruime tijd hiervoor ingezet en de nodige evidentie aangedragen. We zijn dan ook erg verheugd dat de eerste stap gezet is!

Bent u fit tijdens en na je bevalling?

Vanaf 6 januari 2016 is Zwanger en Fit en Back in Shape op donderdagavond. 

Nieuwe specialisatie Cesar-Mensendieck bij Fysiotherapie Achtse Barrier Eindhoven

Sinds augustus 2015 werkt Janette Verhagen (Cesar-Mensendieck oefentherapeute) bij Fysiotherapie Achtse Barrier Eindhoven. We zijn erg blij dat ze ons team komt versterken. Ter introductie stelt ze zich voor:
 
'Na mijn afstuderen in 2002 volgde ik veel nascholing. Ook over bekkenpijn rondom de zwangerschap en over bekkenbodemproblemen, waaronder urine-incontinentie. Binnen de praktijk houd ik mij vooral bezig met het behandelen van deze klachten'.
 
Specialisaties:
 
- Psychosomatisch oefentherapeut
 
- Feldenkrais docent

Aanbod Zwanger en Fit

Ook in het nieuwe jaar blijft “zwanger en fit” een vast onderdeel van ons aanbod binnen de therapeutische Fitness. Afgelopen jaar is daar ook “back in shape” bijgekomen voor vrouwen na de bevalling. Deze actieve vorm van zwangerschapsbegeleiding valt goed in de smaak in de Achtse Barrier en de omliggende wijken omdat het helpt tijdens de zwangerschap fit en klachtenvrij te blijven, en daarna sneller te herstellen.

 

 
 
 
 
Specialisaties Fysiotherapie Achtse Barrier te Eindhoven
Manuele Therapie - Lymfedrainage en Oedeemtherapie - Bekkenbodemtherapie - Looptraining Etalagebenen (vaatklachten) - COPD - Knie-klachten - Sportfysiotherapie i.o. - Schouderklachten - Arbeidsfysiotherapie - Adem- en Ontspanningstherapie
 
Werkgebied in Eindhoven, Eindhoven Noord; in de wijken Achtse Barrier, Acht, Woenselse Heide, Prinsenjagt, Driehoeksbos, Blixembosch en Vaartbroek.
Fysiotherapie Achtse Barrier is betrokken bij Eindhoven e.o. en plaatst het nieuws van beeldnet.nl.
U vindt onze praktijk ook op beeldnet.nl

Regionieuws: