Ga naar hoofdinhoud

GLA:D fysiotherapie bij artrose

Wat is GLA:D?


GLA:D® staat voor Good Life met osteoArthritis in Denemarken en is een behandelprogramma voor mensen met heup- en knieartrose. Gebaseerd op het succesvolle behandelprogramma in Denemarken, is het GLA:D programma nu ook in Nederland beschikbaar.

Het programma is gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten, vermindert pijnklachten en voorkomt dat klachten verergeren. Zo kunnen patiënten in hun eigen buurt en met eigen inzet een knie- of heupprothese uitstellen of zelfs voorkomen. Ziekenhuizen, de huisartsenorganisatie PoZoB en fysiotherapiepraktijken uit de omgeving van Eindhoven zijn nauw betrokken.

Patiënten in dit programma worden door de huisarts verwezen naar onze geschoolde GLA:D fysiotherapeut. Onze fysiotherapeut maakt voor elke patiënt een persoonlijk programma dat past bij zijn of haar situatie. Het programma bestaat uit ongeveer twaalf oefensessies.
De informatiesessies worden georganiseerd op onze piepraktijk, waar men meer te weten komt over zaken zoals symptomen, risico-elementen en het beheersen van artrose.

GLA:D in het kort:

  1. Wetenschappelijk bewezen effectief behandelprogramma voor heup- en knieartrose
  2. Gebaseerd op 10 jaar wetenschappelijk onderzoek, 100.000 patiënten in 10 verschillende landen
  3. Pijnvermindering, verbetering van kwaliteit van leven en fysiek functioneren en afname van pijnmedicatie bij patiënten
  4. Toepassen van stepped care principe voor patiënten met heup- en knieartrose


GLA:D behandeling in Eindhoven?

Fysiotherapie Eindhoven in Achtse Barrier beschikt over GLA:D geschoolde fysiotherapeuten met ruime ervaring in knie- en heupartrose.

Maak een afspraak

Fysiotherapie Achtse Barrier helpt u graag met het verhelpen van uw knie- en heupklachten. Wilt u informatie of vrijblijvend advies? Neem dan contact op via het contactformulier, of bel naar 040-2424464. Direct een afspraak maken is ook mogelijk via het afspraakformulier.