Ga naar hoofdinhoud

EPTE therapie: innovatieve behandeling voor peesklachten

SchrijverThijme
Onderwerpblog
Gepubliceerd op22-05-2024

Wat is EPTE therapie?

EPTE (Echogeleide Percutane Electrolyse) is een relatief nieuwe en innovatieve therapie die zich richt op de behandeling van langdurige peesklachten. Deze therapie maakt gebruik van een dunne naald en micro-electrolyse om direct in het aangedane peesweefsel te werken, wat helpt bij het stimuleren van genezing en herstel. Voor patiënten die al lange tijd worstelen met peesproblemen, biedt EPTE therapie eindelijk een kans op langdurige verlichting.

Hoe werkt EPTE therapie?

EPTE therapie wordt uitgevoerd onder echogeleide, wat betekent dat de fysiotherapeut de naald nauwkeurig kan plaatsen in het beschadigde weefsel. De procedure verloopt als volgt:

 1. Diagnose en Beoordeling: eerst zal de fysiotherapeut een grondige echografische beoordeling uitvoeren om de exacte locatie en omvang van de peesbeschadiging vast te stellen.
 2. Naaldplaatsing: een dunne naald wordt onder echogeleide in het aangedane gebied ingebracht.
 3. Micro-electrolyse: een zwakke elektrische stroom wordt door de naald gestuurd, wat een lokale ontstekingsreactie veroorzaakt. Deze reactie stimuleert het lichaam om het beschadigde weefsel op te ruimen en nieuw, gezond weefsel te vormen.
 4. Nazorg en Revalidatie: na de behandeling zal de fysiotherapeut een revalidatieprogramma opstellen om de genezing te bevorderen en herhaling van de klachten te voorkomen.

Voordelen van EPTE therapie

EPTE therapie biedt verschillende voordelen voor patiënten met langdurige peesklachten:

 • Nauwkeurigheid: door het gebruik van echografie kan de behandeling zeer gericht en precies worden uitgevoerd.
 • Minimaal invasief: de procedure is minimaal invasief, wat betekent dat er weinig risico is op complicaties en de hersteltijd kort is.
 • Pijnverlichting: veel patiënten ervaren al na enkele behandelingen een significante vermindering van pijn.
 • Versneld Herstel: EPTE therapie stimuleert een natuurlijk genezingsproces, wat kan leiden tot sneller herstel in vergelijking met traditionele behandelingen.

EPTE Therapie

Voor patiënten die op zoek zijn naar effectieve fysiotherapie in Eindhoven, biedt EPTE therapie een veelbelovende oplossing. Bij fysiotherapie Achtse Barrier kun je bijvoorbeeld terecht voor manuele therapie in Eindhoven en deskundige beoordeling over de behandeling van jouw peesklachten.

Sportmassage als aanvulling op EPTE therapie

Sportmassage kan een effectieve aanvulling zijn op EPTE therapie om peesklachten te verlichten en het herstelproces te versnellen. Wij geloven dat een holistische benadering essentieel is voor duurzaam herstel. Sportmassage bevordert de doorbloeding, vermindert spierspanning en draagt bij aan de algehele flexibiliteit van de spieren en pezen. Dit helpt niet alleen bij het verminderen van pijn, maar ook bij het voorkomen van toekomstige blessures door het optimaliseren van de spierfunctie.

Waarom kiezen voor EPTE therapie bij Fysiotherapie achtse barrier?

 • Deskundigheid en ervaring: onze therapeuten zijn gespecialiseerd in echogeleide behandelingen en hebben uitgebreide ervaring met EPTE therapie.
 • Persoonlijke benadering: elke patiënt krijgt een op maat gemaakt behandelplan, afgestemd op de individuele behoeften en doelen.
 • State-of-the-Art faciliteiten: wij maken gebruik van de nieuwste echografische en therapeutische technologieën om de best mogelijke zorg te bieden.

Een effectieve behandeling

EPTE therapie is een effectieve behandelmethode die hoop biedt voor patiënten met langdurige peesklachten. Door de combinatie van geavanceerde technologie en gespecialiseerde kennis, wij helpen bij het bereiken van duurzame verlichting en herstel. Als je worstelt met peesproblemen en op zoek bent naar een innovatieve oplossing, neem dan contact met ons op met onze fysiotherapie in Eindhoven en Woensel voor een consultatie en ontdek hoe EPTE therapie je kan helpen.