Ga naar hoofdinhoud

Geriatrische fysiotherapie: blijf mobiel bij het ouder worden

SchrijverThijme
Onderwerpblog
Gepubliceerd op29-05-2024

Het ouder worden brengt vaak fysieke beperkingen met zich mee. Of het nu gaat om verminderde mobiliteit, pijnklachten of andere gezondheidsproblemen, geriatrische fysiotherapie kan een wereld van verschil maken. In dit artikel leggen we uit wat geriatrische fysiotherapie inhoudt, hoe het kan bijdragen aan jouw welzijn en welke specifieke vormen van therapie beschikbaar zijn bij ons.

Wat is geriatrische fysiotherapie?

Geriatrische fysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie die zich richt op ouderen en de specifieke gezondheidsproblemen die bij het ouder worden kunnen optreden. Deze vorm van therapie helpt senioren hun mobiliteit te behouden of te verbeteren, pijn te verminderen en hun algehele kwaliteit van leven te verhogen.

Fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in geriatrie hebben uitgebreide kennis van de verouderingsprocessen en de bijbehorende ziektes en aandoeningen, zoals artrose, osteoporose, en evenwichtsstoornissen. Ze werken nauw samen met andere zorgprofessionals om een holistische benadering van zorg te bieden.

Voordelen van geriatrische fysiotherapie

Verbeterde mobiliteit

Een van de belangrijkste voordelen van geriatrische fysiotherapie is de verbetering van de mobiliteit. Door regelmatige oefentherapie kunnen ouderen langer zelfstandig blijven en hun dagelijkse activiteiten uitvoeren zonder hulp.

Pijnverlichting

Chronische pijn is een veelvoorkomend probleem bij ouderen. Geriatrische fysiotherapie kan helpen bij het verlichten van pijn door middel van specifieke oefeningen en technieken zoals manuele therapie en medical taping in Eindhoven.

Voorkomen van valincidenten

Valincidenten zijn een groot risico voor ouderen en kunnen leiden tot ernstige verwondingen. Fysiotherapeuten kunnen balans- en coördinatieoefeningen aanbieden om het risico op vallen te verminderen.

Verbeterde kracht en conditie

Met de juiste oefeningen kunnen ouderen hun spierkracht en conditie verbeteren, dit doen ze door onze manuele therapie in Eindhoven toe te passen, wat essentieel is voor het behoud van hun onafhankelijkheid.

Geriatrische fysiotherapie: een holistische benadering

Ons team van gespecialiseerde fysiotherapeuten biedt een holistische benadering van zorg, waarbij rekening wordt gehouden met alle aspecten van het ouder worden. Door samen te werken met mantelzorgers en andere zorgprofessionals, zorgen zij voor een uitgebreid behandelplan dat is afgestemd op de individuele behoeften van elke patiënt.

Ben je of ken je iemand die baat zou kunnen hebben bij geriatrische fysiotherapie? Neem contact op met onze fysiotherapie in Eindhoven om te ontdekken hoe deze therapieën kunnen helpen bij het verbeteren van de levenskwaliteit en het behoud van de mobiliteit. Blijf mobiel, blijf actief en geniet van een betere kwaliteit van leven met geriatrische fysiotherapie.