Zwanger en Fit


Zwanger en Fit is een actieve en informatieve zwangerschap fitnesscursus voor vrouwen die tijdens hun zwangerschap en bij de bevalling in best mogelijke conditie willen zijn.


Actief

Door tijdens je zwangerschap actief te blijven en de juiste informatie te ontvangen verklein je de kans op zwangerschap gerelateerde klachten zoals rug- en bekkenpijn, urine-incontinentie en vermoeidheid.

 

Samenstelling

Het concept van Zwanger en Fit ligt aan de basis van vele, daarna ontwikkelde, zwangerschap fitnessprogramma‘s. Het accent van de lessen ligt op verantwoord sporten. Tevens is informatieverstrekking over de zwangerschap, bevalling en de eerste tijd na de bevalling een onderdeel van de lessen.

 

Voor wie is Zwanger en Fit bedoeld?

Zwanger en Fit is bedoeld voor zwangere vrouwen die graag op een verantwoorde manier willen sporten en informatie willen ontvangen over zwangerschap gerelateerde onderwerpen.  Ook vrouwen met zwangerschapsgerelateerde klachten zijn uiteraard welkom. Het sporten met andere zwangere vrouwen stimuleert elkaar om op een positieve manier deze bijzondere tijd te ervaren.

 

Wanneer beginnen?

Er kan vanaf 12 weken zwangerschap worden deelgenomen aan de lessen. Instromen kan iedere week. Er kan tot 40 weken worden doorgesport.

De kosten bedragen € 163,50 voor 10 lessen, 1 individuele intake en 3 informatiebijeenkomsten. Losse lessen kosten € 10,00, 10 vervolglessen kosten € 85,00. De vervolglessen mogen eventueel ook gebruikt worden na de bevalling. Het is soms mogelijk (een deel van) de kosten te declareren op de zorgverzekering, neem daarvoor contact op met je zorgverzekeraar.

 

Opbouw van de lessen

Voorafgaand aan de lessen vindt een intake plaats. Deze intake duurt een half uur. Tijdens de intake worden vragen gesteld die betrekking hebben op de zwangerschap. Er wordt uitleg gegeven over de training en over basale oefeningen.

 

Lessen

Een les duurt 60 minuten. Er wordt gesport met maximaal 10 vrouwen. We starten met een gezamenlijke warming-up van 15-20 minuten. Deze kan bestaan uit conditionele oefeningen, of juist oefeningen die gericht zijn op kracht en coördinatie. Tijdens de warming-up wordt aandacht besteed aan o.a. houding en tiltechnieken, ademhaling en bekkenbodem oefeningen.

 

Daarna ga je verder met het individuele fitnessprogramma. Iedereen krijgt een optimaal programma dat is afgestemd op de periode van de zwangerschap en de belastbaarheid.

 

Eens per maand is er na de les een informatieverstrekking die zuiver theoretisch is en betrekking heeft op de bevalling. Na de les is er mogelijkheid om met elkaar nog wat na te praten en iets te drinken.

 

Nog meer voordelen

De lessen worden gegeven door een vrouwelijke bekkenoefentherapeut met ruime ervaring en opleiding in zwangerschap gerelateerde klachten. Dat betekent dat er direct kan worden ingesprongen bij problemen of vragen. Ook is er zo nodig contact met de verloskundigen.

 

Al onze fysio- en oefentherapeuten zijn geregistreerd in het Kwaliteitsregister van het KNGF of het VvOCM.

 

Met vriendelijke groet,

Team Fysiotherapie Achtse Barrier.                                                                            

 
 
 
 
 
 
Specialisaties Fysiotherapie Achtse Barrier te Eindhoven
Manuele Therapie - Lymfedrainage en Oedeemtherapie - Bekkenbodemtherapie - Looptraining Etalagebenen (vaatklachten) - COPD - Knie-klachten - Sportfysiotherapie i.o. - Schouderklachten - Arbeidsfysiotherapie - Adem- en Ontspanningstherapie
 
Werkgebied in Eindhoven, Eindhoven Noord; in de wijken Achtse Barrier, Acht, Woenselse Heide, Prinsenjagt, Driehoeksbos, Blixembosch en Vaartbroek.
Fysiotherapie Achtse Barrier is betrokken bij Eindhoven e.o. en plaatst het nieuws van beeldnet.nl.
U vindt onze praktijk ook op beeldnet.nl

Regionieuws: