Ga naar hoofdinhoud

Pijn in de rug?

Veruit de meeste mensen krijgen in hun leven te maken met rugklachten. Onze therapeuten kunnen u met verschillende behandelingen klachtenvrij krijgen.

Rugpijn is een veel voorkomende klacht, ongeveer 80% van de mensen krijgt weleens te maken met rugklachten. De klachten kunnen ervoor zorgen dat u beperkt wordt in het uitvoeren van uw dagelijkse activiteiten. Hoe de rugklachten ontstaan kan afhankelijk zijn van verschillende factoren. Bij Fysiotherapie Eindhoven Achtse Barrier helpen wij u graag van uw rugklachten af.

Aspecifieke en specifieke rugklachten

Rugklachten kunnen worden gesplitst in aspecifieke en specifieke rugklachten:

Aspecifieke rugklachten

Aspecifieke rugklachten zijn klachten waarbij er geen aanwijsbare oorzaak voor het ontstaan van de klachten aanwezig is. Hierbij is er geen zichtbaar letsel maar zijn er wel klachten. Voorbeelden van aspecifieke klachten zijn klachten die ontstaan door een verkeerde houding, het erin ‘schieten’ van de pijn, eenzijdig bewegingspatroon, stress of een verhoogde spierspanning. Daarnaast zijn triggerpoints of ‘knopen’ niet goed waarneembaar op beeldvormend onderzoek.
Bij aspecifieke klachten kan er ook uitstraling in één of beide benen aanwezig zijn, die niet verder gaat dan de knie. Gaat de uitstralende pijn verder dan de knie, dan kan er sprake zijn van specifieke rugklachten.

Specifieke rugklachten

Bij specifieke rugklachten is er wel een duidelijke oorzaak van de klachten en is er weefselschade zichtbaar. Voorbeelden van specifieke rugklachten zijn een hernia, slijtage van de tussenwervels of een wervelfractuur.

Rugklachten behandeling in Eindhoven

Onze manueel-, fysio- en oefentherapeuten kunnen u met verschillende behandeltechnieken en oefeningen klachtenvrij krijgen. Het doel van oefeningen is om de pijn te verminderen en de rug zoveel mogelijk te bewegen onder normale omstandigheden. In het begin zijn de oefeningen misschien lastig of moeilijk. Probeer door te zetten, u wordt er voor beloond. U zult merken dat de pijn afneemt en uw spieren sterker worden.

Nadat de oefeningen gedaan zijn en u geen pijn meer heeft, dan is een goede houding belangrijk om herhaling van klachten te voorkomen. Bovendien is het belangrijk dat u in beweging blijft. Een mogelijkheid die wij u bieden is onze therapeutische fitness. Zie hiervoor onder het kopje Specialisaties – Therapeutische Fitness.

Maak een afspraak!

Wilt u informatie of vrijblijvend advies? Neem dan contact op via het contactformulier, of bel naar 040-2424464. Direct een afspraak maken is ook mogelijk via het afspraakformulier.