Ga naar hoofdinhoud

CooL programma

Leefstijlprogramma gericht op gedragsverandering en gedragsonderhoud op de lange termijn.

Wat is het CooL programma?

Het CooL programma staat voor Coaching op Leefstijl en wordt gegeven door onze leefstijlcoaches.

Opzet Coaching op leefstijl programma

CooL kent 2 fases: een basisprogramma (8 maanden) en een onderhoudsprogramma (16 maanden). Beide fases kennen eenzelfde opzet: een intakegesprek, 2 individuele gesprekken, 8 groepsbijeenkomsten en een eindgesprek. Dit betekent dat er in het basisprogramma frequent contact is met de deelnemers waarbij in het onderhoudsprogramma de tijd tussen de contactmomenten steeds iets langer wordt. Tijdens het basisprogramma ligt de focus op gedragsverandering, in het onderhoudsprogramma ligt de nadruk vooral op gedragsbehoud.

Tijdens de individuele gesprekken gaat u samen met de therapeut / coach in op verschillende thema’s met betrekking tot leefstijl om te onderzoeken waar uw vragen, uitdagingen, krachten en valkuilen liggen. Tijdens de groepsgesprekken worden dezelfde thema’s besproken, maar hier ligt vooral de focus op het krijgen van inzicht en informatie over het desbetreffende thema. Daarnaast gaat u met andere deelnemers aan de slag om tot oplossingen te komen zodat u ook van elkaars ervaring kunt leven.

Het hele traject wordt door de deelnemers in dezelfde groep doorlopen. De therapeut / coach ondersteund u tijdens dit proces door: juiste informatie te geven, u inzicht te geven waarom het afvallen u (nog) niet lukt en het geven van handvatten om stapsgewijs gezondere keuzes te maken. Samen houden we de motivatie erin en steunen we elkaar op de momenten dat het minder makkelijk is.

Het daadwerkelijk “gaan bewegen of sporten” is geen onderdeel van deze interventie, maar zeker niet minder belangrijk. Tijdens de GLI maakt u daarom kennis met de buurtsportcoach of sportregisseur van uw gemeente. Hij/zij is op de hoogte van alle activiteiten bij u in de buurt en kan u, indien gewenst, helpen een bij u passende beweegactiviteit te vinden.

CooL programma in Eindhoven?

Heeft u vragen en/of opmerkingen of heeft u behoefte aan aanvullende informatie? Neem contact op met één van onze leefstijlcoaches, Fysiotherapie Achtse Barrier Eindhoven, telefoon: 040-2424464.