Ga naar hoofdinhoud

Samenwerkingen

Onze samenwerkingen

 • Samenwerking TOS expertisecentrum Catharina Ziekenhuis

  Fysiotherapie Achtse Barrier is trots op haar samenwerking met het vooraanstaande TOS expertisecentrum van het Catharina Ziekenhuis. Dit centrum onderscheidt zich als pionier in Nederland door haar specifieke en multidisciplinaire aanpak voor Thoracic Outlet Syndroom (TOS) behandelingen.

  TOS is een aandoening waarbij de bloedvaten of zenuwen in de thoracic outlet – een nauwe ruimte tussen de halsspieren, het sleutelbeen en de eerste rib – bekneld raken.
  Multidisciplinaire Aanpak

  De kracht van het TOS expertisecentrum ligt in hun samenwerkende aanpak. Alle patiënten worden multidisciplinair besproken, waarbij specialisten uit verschillende vakgebieden gezamenlijk het behandelvoorstel opstellen. Onze fysiotherapie in Eindhoven speelt hierbij een belangrijke rol.

  In samenwerking met internationale partners streeft het TOS expertisecentrum naar de best mogelijke zorg voor TOS patiënten. Bij Fysiotherapie Achtse Barrier zijn we vereerd met deze samenwerking, waarbij we gezamenlijk streven naar het bieden van de best mogelijke zorg voor TOS-patiënten in de regio.

 • GROZ – Vitaal in Brainport

  Het zorgstelsel in Nederland staat onder druk. De zorg wordt te duur en we hebben niet genoeg personeel. Ondanks onze uitstekende gezondheidszorg gaan mensen zich niet gezonder voelen en nemen de gezondheidsverschillen verder toe. Dit vraagt om een andere kijk op gezondheid, gezondheidszorg en welzijn. Er zijn ingrijpende en duurzame veranderingen nodig binnen het zorgstelsel, de samenleving en de financiering van zorg. De Brainport-regio gaat deze uitdaging aan onder de naam ‘Vitaal in Brainport’. Eerder dit jaar kreeg de regio hiervoor van de Topsector Life Sciences & Health al de GROZ-status. Nu heeft ‘Vitaal in Brainport’ als eerste in Nederland financiering voor gezondheid gekregen van het Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS). GROZ is het omgekeerde van ZORG en staat voor het kantelen van ziekte en zorg naar gezondheid en gedrag, met Positieve Gezondheid.

 • Buurtplein

  Het Buurtplein is uw startpunt in onze wijk. Op het Buurtplein vindt u alles over Gezondheid en Welzijn in de Achtse Barrier.

 • Sportfysiotherapie bij vv Acht en Nieuw Woensel

  Door de samenwerking met vv Acht en Nieuw Woensel krijgen alle teamleiders en jeugdspelers de mogelijkheid om door een sportfysiotherapeut ondersteund te worden. Dit betekent dat de volgende diensten worden aangeboden:

  • Het ondersteunen van teamleiders bij preventie van (overbelasting)blessures
  • Het ondersteunen/adviseren van teamleiders na een blessure
  • Het ondersteunen van teamleiders in het geven van looptechniek training en andere specifieke bewegingsvormen
  • Het geven van groepsgewijze loopclinics
  • Het aanbieden van een individueel advies of blessure consult
  • Het aanbieden van individuele herstelbegeleiding na een blessure.

  Hiermee hopen Nieuw Woensel en vv Acht om in eerste instantie klachten te voorkomen. Daarnaast willen we voor alle jeugdspelers 2x per seizoen een sportspecifieke loopclinic aanbieden. Hiermee hopen we spelers te enthousiasmeren en streven we naar een verbetering van looptechnieken en verbetering van de sportspecifieke conditie. In het geval van klachten of een blessure vinden Nieuw Woensel en vv Acht het belangrijk dat vroegtijdig de juiste adviezen en eventuele zorg aangeboden kan worden. Dit kan tijdens het vragenuurtje op locatie bij Nieuw Woensel of vv Acht. Hiermee willen we bereiken dat spelers niet te vroeg, maar ook niet te laat de training of wedstrijd gaan hervatten. Tot slot bieden we ook de mogelijkheid, indien er sprake is van een blessure, om gerichte (individuele) herstelbegeleiding aanbieden.

 • Samenwerkingsverband Eerstelijns Zorg Achtse Barrier (elz’)

  Vanuit de twee gezondheidscentra (Gezondheidscentrum Achtse Barrier en Medisch Centrum Artois) biedt elz` direct toegankelijke zorg aan de patiënten in de Achtse Barrier, laagdrempelig en dicht bij huis. Elz’ is een samenwerkingsverband van een groot aantal eerstelijns zorgverleners. Deze samenwerkende zorgverleners werken gezamenlijk voor ongeveer 20.000 patiënten. Speerpunten ELZ’:

  • Inzetten op preventie: van ziekte en zorg naar gezondheid en bewegen. Voorkomen is beter dan genezen en een gezonde leefstijl is daarbij van groot belang
  • Wijkgericht werken en de verbinding leggen tussen zorg en welzijn
  • Bevorderen van 0-delijnszorg en digitale zorg (eHealth)
  • Zorg voor patiënten met chronische aandoeningen zoals diabetes, COPD of hart- en vaatziekten in de vorm van afspraken binnen zorgprogramma`s.