Ga naar hoofdinhoud

Sporttherapie

Bewegen is goed voor de gezondheid. Wij dragen graag bij aan een gezonde leefstijl en bieden daarom verschillende soorten sporttherapie aan.

Waarom sporttherapie van belang is

We zitten teveel en bewegen te weinig. Bewegen is goed voor de gezondheid en het draagt bij aan een fitte en vitale samenleving, waardoor de gezondheidszorg minder belast wordt.

Lichamelijke gezondheid door sporttherapie

Dat sport en bewegen bijdraagt aan de gezondheid van mensen blijkt uit tal van onderzoeken. Sport zorgt voor een betere conditie, meer spierkracht, een gezonde levensstijl, een goede nachtrust en een minder hoge medische consumptie. Sporten verkleint namelijk het risico op een groot aantal aandoeningen als hart- en vaatziekten, obesitas, osteoporose, beroertes én het kan de gezondheidstoestand verbeteren van mensen met een chronische aandoening.

Mentale fitheid foor sporttherapie

Sport zorgt niet alleen voor lichamelijke fitheid maar ook voor mentale fitheid. Sporters zullen het daarmee eens zijn. Simpelweg omdat je je na afloop van het sporten altijd lekkerder voelt dan daarvoor. Voldoende fysieke activiteit gaat depressies tegen, vertraagt de ontwikkeling van dementie en vermindert het aantal psychische klachten. Tegelijkertijd kan sporten leiden tot meer eigenwaarde, zelfvertrouwen en (sociale) vaardigheden.

Hoeveel moet je sporten?

Op de vraag hoeveel iemand moet bewegen om de positieve effecten van sport te ervaren, is nog geen eenduidig antwoord. De beweegnorm, een maatschappelijk breed gedragen norm voor gezond beweeggedrag, lijkt desalniettemin een goed uitgangspunt te zijn. Volgens die norm dienen jongeren dagelijks een uur actief te zijn, waarvan minimaal drie keer per week twintig minuten intensief. Volwassenen dienen vijf dagen per week een halfuur actief te zijn, waarvan minimaal drie keer twintig minuten intensief.

Sporttherapie in Eindhoven

Fysiotherapie Achtse Barrier Eindhoven wil graag bijdrage aan een gezonde leefstijl en biedt daarom verschillende soorten sporttherapie aan.

Therapeutische fitness

Bij therapeutische fitness wordt onder begeleiding van één van onze fysiotherapeut een uur gesport / bewogen. De therapeutische fitness is voor iedereen geschikt ongeacht of u klachten heeft.

Lees meer over therapeutische fitness

Bewegen voor ouderen

Ook hebben wij een les van de therapeutische fitness speciaal ingericht voor ouderen. Het tempo, intensiteit en de indeling van het programma zijn aangepast op de doelgroep.

Lees meer over bewegen voor ouderen

Sporten tijdens en na de zwangerschap

Daarnaast biedt Fysiotherapie Achtse Barrier ook sport- en beweeglessen aan voor vrouwen tijdens en na de zwangerschap.

Lees meer over sporten tijdens de zwangerschap

Lees meer over sporten na de zwangerschap

Maak een afspraak

Fysiotherapie Achtse Barrier helpt u graag met het verhelpen van uw knieklachten. Wilt u informatie of vrijblijvend advies? Neem dan contact op via het contactformulier, of bel naar 040-2424464. Direct een afspraak maken is ook mogelijk via het afspraakformulier.