Ga naar hoofdinhoud

Sportmassage

Een sportmassage is niet alleen geschikt voor sporters, maar voor iedereen die actief zijn spieren wil activeren en spierherstel wil stimuleren.

Waarom een sportmassage?

Een sportmassage stimuleert de doorbloeding in het lichaam met als gevolg een betere afvoer van afvoer van (opgehoopte) afvalstoffen, pijnprikkels en vocht. Daarnaast verbetert het de toevoer van zuurstof en voedingsstoffen. Een massage zorgt er dus voor dat uw lichaam beter gaat functioneren en kan overbelasting en dus blessures voorkomen.

Een sportmassage bevordert het spierherstel, bijvoorbeeld na fysieke inspanning. U kunt hierbij denken aan een fitness- of voetbaltraining, maar ook aan fysiek werk, tuinieren of een lange wandeling etc. Daarnaast kan het juist ook spieren activeren bij inactiviteit. Een massage kan helpen klachten als vermoeidheid, slechte doorbloeding, spierpijn of verhoogde spanning (bijvoorbeeld in de nek), stijfheid, kramp en vochtvorming te verminderen of het kan zelfs geheel weggaan.

Voor wie is een sportmassage?

Fysiotherie Achtse Barrier biedt sportmassages aan voor elk persoon. Anders dan de naam doet vermoeden is een sportmassage niet alleen bedoelt voor sporters. Het is iedereen aan te raden die één van bovenstaande klachten ervaart. Dus voor sporters en niet sporters, voor iedereen die zijn spieren wil activeren en spierherstel wilt stimuleren.

Daarnaast werkt een sportmassage ook stress verlagend. Doordat u ontspant tijdens een massage, nemen de fysieke en mentale spanning af. Een sportmassage is dus goed voor iedereen die een bepaalde vorm van stress ervaart of gewoon wil ontspannen.

Wanneer u een gerichte sportmassage wilt op uw sport, wordt er de meeste aandacht besteedt aan de hoogst belaste spieren. U kunt een sportmassage ontvangen bij Fysio therapie Achtse Barrier zowel voor als na een training. Voor de training zal er een stimulerende massage gegeven worden die je lichaam voorbereid op de training. Een massage na de training zorgt voor een sneller herstel. Geef altijd aan wanneer u heeft gesport of wanneer u weer gaat sporten.

Overige informatie omtrent een sportmassage

Het is belangrijk om na een sportmassage veel water te drinken zodat de afvalstoffen goed worden afgevoerd en je lichaam zich kan reinigen. Wanneer u dit niet doet kunt u wat duizelingen of misselijkheid ervaren gedurende de dag. Een sportmassage hoort geen pijn te doen, het kan echter wel gevoelig zijn maar de intensiteit zal worden afgestemd op de individu. Je spieren kunnen tijdens en 1 à 2 dagen erna wat beurs aanvoelen, maar je zal je erna een stuk beter voelen.

Sportmassage in Eindhoven? Maak een afspraak!

De kosten voor een sportmassage zijn €59,- per 60 minuten. Bij de eerste afspraak krijgt u €5 korting en betaalt u dus €54. U kunt ook een rittenkaart voor 6 massages á €56 per massage of 8 rittenkaart á €53 per massage.

U kunt een afspraak maken met onze gespecialiseerde masseuse via het afspraakformulier. Wilt u informatie of vrijblijvend advies over een sportmassage? Neem dan contact op via het contactformulier, of bel naar 040-2424464.

LET OP! Dit is geen medische behandeling. Bij medische klachten dient u eerst in overleg te gaan met uw arts of fysiotherapeut of een massage mogelijk is voor u.

Veelgestelde vragen

We merken dat er veel vragen worden gesteld over sportmassage, daarom behandelen we hieronder de meest voorkomende vragen:

Wat houdt sportmassage in? Sportmassage is een vorm van massage die specifiek gericht is op het helpen van sporters om optimale prestaties te bereiken, blessures te voorkomen en te herstellen van workouts en blessures. Het omvat een reeks technieken, zoals strekken, compressie en wrijven om de spieren van het lichaam te stimuleren en te ontspannen.

Wat is het verschil tussen sportmassage en massage? Het belangrijkste verschil tussen sportmassage en andere soorten massage ligt in het doel en de technieken die worden gebruikt. Sportmassage richt zich op het verbeteren van sportprestaties, het voorkomen van letsel en het versnellen van herstel, terwijl algemene massage zich richt op het verminderen van spierspanning en het bevorderen van algehele ontspanning.

Is sportmassage gezond? Ja, sportmassage kan zeer gezond zijn. Het kan helpen om spierspanning te verminderen, flexibiliteit te verbeteren, bloedcirculatie te verhogen, en lymfatische stroming te bevorderen. Het kan ook helpen bij pijnverlichting en bij het verminderen van spierstijfheid na intensieve training.

Is sportmassage pijnlijk? Sportmassage kan soms ongemakkelijk of zelfs enigszins pijnlijk zijn, afhankelijk van de specifieke technieken die worden gebruikt en de intensiteit van de massage. Dit is meestal een gevolg van het werken aan gespannen, strakke of verkrampte spieren. Het is echter belangrijk om met je massagetherapeut te communiceren als je pijn ervaart.

Heeft sportmassage zin? Ja, sportmassage kan zeer nuttig zijn voor atleten van alle niveaus. Het kan helpen bij het verbeteren van sportprestaties, het verminderen van de kans op blessures en het versnellen van het herstelproces na inspanning. Het kan ook helpen bij het verminderen van spierspanning en het bevorderen van algemene lichamelijke ontspanning.

Is sportmassage vergoed? De vergoeding voor sportmassage varieert sterk per zorgverzekeraar en hangt af van het type polis dat je hebt. Sommige aanvullende zorgverzekeringen bieden een vergoeding voor sportmassage, terwijl andere dit niet doen. Het is altijd aan te raden om vooraf bij je zorgverzekeraar te informeren

Wat is het verschil tussen sportmassage en ontspanningsmassage? Hoewel beide vormen van massage zich richten op het ontspannen van de spieren, heeft sportmassage ook het doel om sportprestaties te verbeteren en letsel te voorkomen. Ontspanningsmassage is over het algemeen zachter en minder intens, en is vooral gericht op het bevorderen van algehele ontspanning en welzijn.

Wat gebeurd er met je lichaam na een massage? Na een massage kunnen je spieren ontspannen en je bloedsomloop verbeterd zijn. Dit kan een gevoel van ontspanning en welzijn bevorderen. In sommige gevallen kun je na een massage tijdelijke spierpijn of -gevoeligheid ervaren, vergelijkbaar met wat je kunt voelen na een intensieve training. Dit komt omdat de massage de bloedstroom naar je spieren verhoogt en helpt bij het verwijderen van afvalstoffen. Het drinken van veel water na een massage kan helpen om eventuele ongemakken te verminderen en het verwijderen van deze afvalstoffen te versnellen.

Hoe vaak sportmassage? Hoe vaak je sportmassage zou moeten krijgen hangt af van verschillende factoren, waaronder je trainingsschema, of je je voorbereidt op een evenement, je algemene gezondheid en je persoonlijke doelen. Sommige sporters kunnen baat hebben bij een wekelijkse massage, terwijl anderen misschien maar één keer per maand een massage nodig hebben. Het is het beste om dit met een gekwalificeerde sportmassagetherapeut te bespreken.

Wat is het verschil tussen fysio en masseur? Een fysiotherapeut is een gezondheidswerker die gespecialiseerd is in het diagnosticeren en behandelen van een breed scala aan aandoeningen die de spieren, gewrichten en het zenuwstelsel beïnvloeden. Een masseur daarentegen is iemand die getraind is in het toepassen van verschillende soorten massage om de spieren te ontspannen, de bloedsomloop te bevorderen en het algehele welzijn te bevorderen. Hoewel beide professionals kunnen werken aan spierpijn en spanning, zal een fysiotherapeut over het algemeen een breder scala aan behandelingen en technieken toepassen en kan hij/zij patiënten met ernstiger of complexere aandoeningen behandelen.

Is massage na training goed? Ja, een massage na de training kan nuttig zijn om de hersteltijd te verkorten en spierpijn te verminderen. Het kan helpen om de bloedsomloop te verbeteren, waardoor voedingsstoffen sneller naar de spieren worden getransporteerd en afvalproducten sneller worden verwijderd. Bovendien kan het helpen om spierspanning en stijfheid te verminderen.

Hoeveel kost een massage van een uur? De kosten van een massage van een uur kunnen sterk variëren, afhankelijk van de locatie, de specifieke diensten die worden aangeboden, en de ervaring en kwalificaties van de massagetherapeut. Het is daarom het beste om rechtstreeks bij de massagepraktijk te informeren naar hun tarieven.

Waarom moet je veel water drinken na een massage? Het drinken van veel water na een massage helpt om de afvalstoffen die tijdens de massage uit de spieren zijn vrijgemaakt, te helpen spoelen. Dit kan helpen om eventuele bijwerkingen zoals spierpijn of -gevoeligheid na de massage te verminderen. Bovendien kan hydratatie helpen om de spieren soepel en gezond te houden.