Ga naar hoofdinhoud

Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie richt zich op preventie en behandeling van sportblessures. Benieuwd of dit de oplossing voor u kan zijn? Wij helpen u graag verder!

Wat is sportfysiotherapie?


Sportfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. De sportfysiotherapeut richt zich op preventie, voorlichting en behandeling van sportblessures. De sportfysiotherapeut weet wat er in het lichaam gebeurt tijdens het sporten en hoe u geblesseerd raakt. Hij begrijpt ook waarom sport belangrijk voor u is.

Naast sporters behandelt de sportfysiotherapeut ook kwetsbare doelgroepen, zoals ouderen en kinderen, bij wie sport wordt ingezet als onderdeel van een therapie. De sportfysiotherapeut behandelt ook mensen die bijvoorbeeld een marathon willen lopen of aan sport willen gaan doen, maar niet weten hoe ze dat moeten aanpakken.

De sportfysiotherapeut behandelt blessures aan alle spieren en gewrichten maar het meest aan knie, enkel en schouder. De therapie richt zich niet alleen op herstel van de blessure, maar kan ook bedoeld zijn om juist die lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn. Tijdens het onderzoek kan hij bepalen of extra oefening of training nodig is om het ontstaan van een blessure juist te voorkómen. De sportfysiotherapeut is vaak te zien bij sportverenigingen en in dienst van sportbonden. Ook werkt hij veel en intensief samen met sportartsen, chirurgen en sportmasseurs en met verantwoordelijken voor het arbobeleid bij bedrijven.

Sportfysiotherapie behandeling

Onze sportfysiotherapeuten stellen na uitgebreid onderzoek van uw klachten een behandelplan op, dat is afgestemd op uw mogelijkheden en sport die u beoefent. De therapeut kijkt naar uw motoriek en analyseert de blessure die is ontstaan.

Met een gerichte behandeling en adviezen van onze sportfysiotherapeut kunt u uw training binnen afzienbare tijd op het oude niveau hervatten. Bovendien voorkomt u herhaling van de blessure in de toekomst. De sportfysiotherapeut traint u sportspecifiek en functioneel. Zo nodig overlegt hij met uw trainer. U zult merken dat u een stuk makkelijker praat met een fysiotherapeut die u als sporter benadert.

U kunt bij één van onze sportfysiotherapeuten terecht voor:

  • blessures aan alle spieren en gewrichten, met name aan knie, enkel en schouder. De therapie richt zich niet alleen op herstel van de blessure maar ook om herhaling te voorkómen.
  • wanneer u wilt gaan sporten, maar niet weet hoe u dit aan moet pakken
  • als sport wordt ingezet als onderdeel van de therapie
  • revalidatie na sportblessures, zoals kruisbandletsel

Sportfysiotherapie in Eindhoven? Maak een afspraak!

Voor sportfysiotherapie kunt u een afspraak maken bij King Shing Yan of Bart Schols. Zij zijn ook verbonden aan de voetbalverenigingen vv Acht en Wodan te Eindhoven. Wilt u informatie of vrijblijvend advies? Neem dan contact op via het contactformulier, of bel naar 040-2424464

Maak een afspraak!