Ga naar hoofdinhoud

EPTE therapie

EPTE therapie is een relatief nieuwe behandelmethode voor (langdurige) peesklachten.

Wat is EPTE therapie?


Percutane Electrolyse (PE), ook wel bekend als EPTE, is een relatief nieuwe behandelmethode voor (langdurige) peesklachten. Na een echografisch onderzoek waarbij de aard en stadium van de peesblessure wordt vastgesteld, kan er gekozen worden voor een behandeling met PE.

EPTE therapie Eindhoven

De EPTE therapie bestaat uit enkele behandelsessies (4 tot 8), waarbij een zeer dunne naald onder echogeleiding in de pees wordt gebracht. Het PE-apparaat geeft een lage intensiteit stroom af die via de naald een chemische reactie opwekt in de pees. Deze reactie in de pees zorgt ervoor dat de pijn afneemt en er weer herstel van de pees kan plaatsvinden.De behandeling is vrijwel pijnloos, maar kan wel als onprettig worden ervaren.

Wanneer EPTE therapie?

Peesklachten waar de behandeling met PE voor kan worden ingezet zijn:

  • Hielpijn (hielspoor)
  • Achillespeesklachten
  • Kniepeesklachten (jumpers knee)
  • Tenniselleboog
  • Schouderpees klachten (supraspinatus)

De PE behandeling wordt altijd gecombineerd met een oefentherapie programma om de kwaliteit van de pees te verbeteren. 

Maak een afspraak!

Voor EPTE kunt u een afspraak maken bij Fysiotherapie Achtse Barrier. Wilt u informatie of vrijblijvend advies? Neem dan contact op via het contactformulier, of bel naar 040-2424464

Maak een afspraak!

Veelgestelde vragen

We merken dat er veel vragen worden gesteld over EPTE therapie, daarom behandelen we hieronder de meest voorkomende vragen:

Wat is een EPTE behandeling? EPTE (Percutane Electrolyse Therapie) is een innovatieve behandelmethode voor langdurige, chronische peesklachten. Het is een minimaal invasieve techniek waarbij een dunne naald onder echogeleiding in de aangedane pees wordt gebracht. Door het toedienen van een lage dosis galvanische stroom wordt het herstelproces in de pees gestimuleerd.

Is EPTE pijnlijk? Het inbrengen van de naald kan een beetje oncomfortabel zijn, maar de behandeling zelf is over het algemeen niet pijnlijk. Het hangt ook af van de gevoeligheid van het behandelde gebied en de persoonlijke pijngrens van de patiënt.

Hoe werkt EPTE? EPTE maakt gebruik van microstromen om chemische en fysiologische veranderingen te veroorzaken die het herstelproces in de aangedane pees stimuleren. Een dunne naald wordt onder echogeleiding in het getroffen gebied gebracht. Vervolgens wordt een lage dosis galvanische stroom door de naald geleid. Deze procedure stimuleert de celstofwisseling en de bloedcirculatie, waardoor het natuurlijke genezingsproces van het lichaam wordt bevorderd.

Is EPTE hetzelfde als dry needling? Nee, EPTE en dry needling zijn niet hetzelfde. Hoewel beide technieken gebruik maken van naalden, is dry needling een techniek waarbij een naald wordt ingebracht in spierknopen of triggerpoints om deze te deactiveren en pijn te verminderen. EPTE daarentegen wordt gebruikt voor het behandelen van peesklachten en maakt gebruik van een elektrische stroom om het weefselherstel te stimuleren.

Hoeveel EPTE behandelingen zijn nodig? Het aantal benodigde EPTE-behandelingen varieert per individu en hangt af van de ernst van de aandoening. Over het algemeen worden positieve resultaten gezien na 4 tot 6 behandelingen, met een frequentie van één behandeling per week.